Pernilla Czapnik Lindholm

25.8.–12.9.2018

I min konst är jag intresserad av att visa tidens avtryck i olika motiv. Jag utgår från motiv i naturen och ifrån Konstsalongens egna rum. Genom att zooma in detaljer ur en större helhet arbetar jag metodiskt med att visa tidens skiftningar i ljussättning, komposition, yta och textur. Det kan vara utsnitt ur färgfält hämtade från syrén eller från en bleknad matta i ett av rummen.

Min teknik med färgpennor och blandteknik är långsam och tiden gör sig påmind. Jag inspireras av stillheten i de små skillnaderna.
” Vi bär alla inom oss ett centrum av stillhet, omgivet av tystnad ”.
Dag Hammarskjöld invigde meditationsrummet i FN-huset med de här orden.

Temat för utställningen är ett namn på min metod för att visa tidens gång.

Pernilla Lindholm Czapnik